Pagina de Facebook a Cabinetului Ananda

Despre Noi

De ce Recuperare Holistica?

Holos, in limba greaca inseamna intreg. Pentru ca fiinta umana este un intreg, un tot unitar, deservita de o multitudine de aparate si sisteme biologice ( aparat circulator, locomotor, respirator, sistem osos, muscular, nervos, etc. ), dar este in acelasi timp corp, minte si suflet. Legatura intre vindecare si armonizarea proceselor psihosomatice este indeajuns studiata si confirmata de medicina clasica. „Doctorul trateaza, si natura vindeca”, mai spune o vorba din popor.
Recuperarea holistica, parte a medicinii holistice, trateaza omul ca un intreg si afirma ca prin stimularea anumitor procese naturale, biologice, organismul isi poate reveni mult mai usor la starea naturala de sanatate. Si cum sanatatea inseamna echilibru, toate sistemele vechi orientale care se ocupa de intretinerea sau recuperarea starii de sanatate a omului apeleaza la echilibru in miscare si tratarea fiintei ca un tot unitar. Pornind de la sistemele clasice, occidentale de recuperare fizica si fitness, ne putem folosi, in egala masura, de vechile terapii orientale, verificate si folosite cu succes pe parcursul a mii de ani de milioane de persoane din intreaga lume, pentru recistigarea si mentinerea sanatatii.
Este, recunoastem, o initiativa curajoasa, avind in vedere nenumaratele incercari de popularizare ale acestor terapii, si rezultatele lor, de multe ori superficiale sau indoielnice. Credem insa ca orice demers de ajutorare a unei fiinte umane, trebuie insotit nu doar de tehnica, ci in primul rind de suflet, asa cum rugaciunea adevarata este primita in ceruri doar daca este insotita de dragoste...


Alexandru Pahontu
Specialist in recuperare medicala, terapie manuala si procedee de gimnastica medicala tip hatha-yoga
Am terminat A.N.E.F.S Bucuresti, sectia kinetoterapie, promotia 1999. In prezent kinetoterapeut principal la Institutul National de Pneumoftiziologie Marius Nasta. Specialist in recuperare respiratorie si tehnici hatha-yoga.

"Sunt kinetoterapeut si lucrez in domeniul reabilitarii fizice de 14 ani. Urmaresc prin practica mea medicala sa realizez o unificare, o comunicare intre conceptele occidentale, stiintifico-medicale si conceptele orientale in privinta formelor de medicina traditionala, populara, de recuperare fizico-energetica, de mentinere a sanatatii si regasirii valorilor reale dupa care ar trebui sa se ghideze stilul de viata al oricarei fiinte umane fericite si implinite pe plan sufletesc, social si spiritual. Cred in conceptul holistic potrivit caruia orice afectiune fizica, organica se declanseaza pe baza unor resorturi psiho-mentale modificate si datorita perturbarii echilibrului spiritual al fiintei, al locului ei in societate, natura si univers, si al raporturilor ei cu Divinitatea.
Sunt deschis si entuziast la orice dialog cu specialisti din domenii care privesc restabilirea sanatatii si regasirea spiritualitatii umane, cu singura conditie ca practica lor sa reflecte seriozitate, eficienta, decenta si echilibru.
Cred ca un om poate fi eficient si util societatii doar daca se regaseste si se accepta pe el insusi, inainte de ai accepta pe altii. Tocmai de aceea, o terapie sau o practica din domeniul terapiilor clasice sau alternative il poate transforma.
Pentru ca oamenii sa se poata apropia de conceptele orientale de viata sau de reabilitare (terapiile alternative), trebuie realizata o punte intre stilul de viata occidental si cel oriental si aceasta presupune o cunoastere si intelegere complexa a fiintei umane, o buna capacitate de empatizare cu ceilalti si desigur, compasiune, asa cum este definit si inteles acest concept intr-un mod inalt, metafizic, in gindirea orientala cit si in cea occidentala, in invataturile lui Buddha si ale lui Iisus."


Afectiuni tratate

In cadrul centrului nostru puteti beneficia de tratament de recuperare pentru urmatoarele categorii de afectiuni:
afectiuni neurologice: accidente vasculare cerebrale (A.V.C), boala Parkinson, hernii de disc, polineuropatii.
afectiuni ortopedice si post-traumatice: fracturi, entorse, luxatii, operatii de menisc si ligamente, rupturi si intinderi musculare.
afectiuni ale coloanei vertebrale: cifoze, scolioze, cifoscolioze, lordoze.
afectiuni congenitale: genu varum, genu valgus, stern infundat (pectus excavatus).
afectiuni reumatologice: periartrita scapulo-humerala (P.S.H), spondilita anchilopoietica, discopatii (lombare, cervicale, toracale), spondiloza cervicala, sacroileite, coxartroza, gonartroza, poliartrita reumatoida (P.R).
afectiuni respiratorii: pre si post-operator in interventii pe torace (pneumotorax, pahipleurite, reconstructii toracice, post-traumatisme, neoplasme pulmonare), pleurezii, astm bronsic, pneumopatie interstitiala difuza (P.I.D), bronhopneumopatie cronica obstructiva (B.P.O.C), pneumonii, torace infundat, atac de panica.
afectiuni metabolice: obezitate, osteoporoza, diabet.
afectiuni psihice: gestionarea atacului de panica.
recuperare si refacere in activitatea sportiva: cotul tenismenului, contracturi musculare, durere lombara joasa, meniscectomie sau ligamentoplastie , refacere post competitionala.

© Copyright 2011 Ananda SRL